Raam dat energie opwekt

zakelijke-energie-vergelijken-besparen

Energie opwekken met een raam

Energie opwekken met een raam, dat klinkt als iets voor de toekomst. Maar toch is het mogelijk. Ferdinand Grapperhuis en Willem Kesteloo van PowerWindow hebben een speciale coating voor ramen ontwikkeld die energie opwekt, een transparant zonnepaneel.

“Iedereen zit hier op te wachten. Zowel grote projectontwikkelaars als glaszetters. Voor hen wordt een hele nieuwe markt aangeboord”.

Powerwindow

Het transparante zonnepaneel, de powerwindow, moet afhankelijk van de transparantie zorgen voor 25 tot 40% energiebesparing. Hoe donkerder de coating is, hoe meer energie hij kan opwekken. “We brengen een dunne luminescente coating aan op het raam. Deze laag absorbeert zowel direct als indirect licht en stuurt het naar de zijkanten van het raam. Daar plaatsen we zonnecelstrips die het licht omzetten naar elektriciteit”. “De energie die je opwekt wordt teruggevoerd naar het normale net.”

In eerste instantie richt PowerWindow zich vooral op zakelijke en commerciële gebouwen. Voor consumenten is de PowerWindow wellicht minder interessant.