Egypte investeert in zonne-energie

egypte-duurzame-zonne-energie

Egypte investeert in wind en zonne-energie

Egypte heeft uitgesproken om te gaan investeren in zonne-energie. De Egyptenaren willen 5.000 megawatt aan zonne-energie ontwikkelen om aan de toenemende vraag naar (duurzame) energie tegemoet te komen. Dit meldde MENA, het staatspersbureau.

De Egyptische overheid heeft met diverse partijen voorlopige overeenkomsten getekend voor de oprichting van zonnecentrales. Ook is er afgesproken dat er meer onderzoek en training wordt gedaan op het gebied van duurzame zonne-energie. Egypte wil door deze contracten zich meer inzetten om het Egyptische energienet te moderniseren. Onlangs werden er nog contracten met Siemens afgesloten om ongeveer 2.000 megawatt aan windmolens te bouwen in het land. Het gaat op dit moment wel nog om voorlopige afspraken.
De economie van Egypte wordt al tijden geplaagd door stroomuitvallen en energieproblemen. De problemen worden voornamelijk veroorzaakt door brandstofproblemen, waarvan het land dus minder afhankelijk wil worden. Naast het investeren in zonne- en windenergie wil het land zich ook meer bezig houden met kern- en gascentrales.