Energie besparen

Zakelijke energie is vaak een van de hoogste kostenposten van een onderneming of een bedrijf. Daarom is het belangrijk om regelmatig over te stappen van zakelijke energieleverancier en om maatregelen te nemen om te besparen op zakelijke energie en energieverbruik. Door uw energieverbruik te verminderen is uw bedrijf niet alleen duurzamer maar u bent tevens een stuk goedkoper uit!

 

besparen-op-zakelijke-energie-energiekosten

10 Tips om te besparen op zakelijke energie

Wanneer u wilt besparen op de kosten voor zakelijke energie dan kan u gebruik maken van enkele praktisch tips die wij voor u op een rijtje hebben gezet. Niet alle tips zullen voor u toe te passen zijn want bedrijven verschillen natuurlijk enorm. Maar in de grote lijnen zijn ze allemaal herkenbaar voor alle ZZP’ers, het MKB en grote bedrijven.

 

1. Besparen met zuinige verlichting

De verlichting binnen uw bedrijf kunnen u op hoge kosten jagen. Veel bedrijven in het MKB maken gebruik van TL-lampen, maar deze verbruiken relatief gezien veel energie. Wanneer u deze vervangt voor bijvoorbeeld duurzame TL-D Eco lampen bespaard u een hoop op uw kosten voor zakelijke energie en u bent een stuk duurzamer!

 

2. Schakel apparatuur tijdig uit.

Hebt u apparaten tijdens of na sluitingstijd niet meer nodig? Zorg dan dat deze goed uit staan! Als uw bedrijf gesloten is tijdens bijvoorbeeld een vakantie is het ook slim om klimaatinstallaties (cv-ketel, boilers, etc.) en uw ventilatiesysteem uit te schakelen.

 

3. Wees zuinig met de printer.

In veel bedrijven wordt er onnodig veel geprint! Voorkom bijvoorbeeld dat werknemers notulen, rapporten of verslagen te vaak of onnodig uitprinten. Tevens kunt u kiezen voor een energiezuinig printer waardoor u nog minder energie verbruikt.

 

4. Besparen op energiekosten door betere isolatie.

Door uw bedrijfspand of winkel goed te isoleren zal uw energierekening flink afnemen. Aangezien er een stuk minder warmte ontsnapt uit uw winkel of pand zal uw verwarming een stuk minder aan moeten staan. Beter isoleren kan soms heel eenvoudig door bijvoorbeeld radiatorfolie toe te passen, deurdrangers te plaatsen, tochtstrips aan te brengen of cv-leidingen te isoleren.

 

5. Stel uw thermostaat goed af.

De thermostaat regelt de temperatuur in uw hele bedrijfspand of winkel, door deze regelmatig goed in te stellen kan u een hoop besparen op uw energierekening!

 

6. Maak uw personeel bewust.

Maak uw personeel bewust van de kosten voor zakelijke energie. Door werknemers goede instructies mee te geven kunt u een hoop binnen uw bedrijf een hoop energie besparen.

 

7. Stel uw verwarming en koeling goed af!

Zorg ervoor dat uw verwarming en airco niet gelijktijdig aan staan. Door deze goed samen te laten werken en in te stellen zal u een hoop geld kunnen besparen.

 

8. Verbruik zo min mogelijk warm water.

De kosten voor warm water zijn erg hoog! U betaald zowel voor het water als voor de elektriciteit en gas die nodig is om dit water op te warmen! Door uw verbruik te verminderen kunt u een hoop besparen op uw zakelijke energierekening.

 

9. Besparen op zakelijk energie door innovatie.

Door het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen kunt u een hoop besparen op uw zakelijke energie. Hiernaast zijn er nog meer mogelijkheden om te besparen. Bijvoorbeeld kleine windmolens, zonneboilers en groene daken.

 

10. Bespaar met energiezuinige wanden en ramen!

Wanneer u uw wanden en ramen goed isoleert tegen de kou van buiten zal uw energieverbruik flink afnemen. Vaak zijn deze investeringen snel terugverdiend.

Natuurlijk zijn er nog een stuk meer manieren op te besparen op uw zakelijke energie, daarom zullen wij regelmatig nog meer tips plaatsen.

 


Energie vergelijken via Zakelijke Energie Vergelijker.nl

[kkstarratings]Via Zakelijke Energie Vergelijker.nl vergelijkt u eenvoudig de beste energiepakketten voor MKB’ers en ZZP’ers. Benieuwd wat u kunt besparen? Bekijk hier de beste zakelijke energiecontracten van dit moment!